Strand en slufter bij Borssele schoongemaakt

Delen via:   
15 / 07 / 2019

Om het strand 'De Kaloot' helemaal klaar te maken voor het seizoen heeft TenneT in samenwerking met vrijwilligers van onder meer de Dorpsraad en bewoners van Borssele, Boskalis, Rijkswaterstaat, EPZ en de gemeente Borsele op woensdagmiddag 10 juli het strand van de Kaloot schoongemaakt. Deze Beach Clean Up is onderdeel van een mix aan maatregelen om De Kaloot vrij te houden van zwerfvuil.

Gewapend met afvalzakken, knijpstokken en een goed humeur hebben ongeveer 35 vrijwilligers waaronder ook enkele enthousiaste kinderen het strand en de duinrand van De Kaloot vrij gemaakt van zwerfafval. Gelijktijdig is met behulp van een kleine graafmachine het talud van de dijk bij de slufter opgehoopt zwerfvuil verwijderd.

Het resultaat van een kleine drie uur rapen van zwerfafval bestond uit meer dan 20 vuilniszakken die goed gevuld waren met restanten van visnetten, doppen, zakjes, plastic flesjes en ander materiaal dat niet thuis hoort in zee en op het strand. Wat vooral op viel was de grote hoeveelheid blauwe kunststof draadjes, overblijfselen van wat eens visnetten waren. Onder aan het talud bij de slufter is het grote werk verzet met graafmachine is een groot aantal kubieke meter met plastic vervuil slib afgevoerd. Na het afgraven van het afval is het talud schoongespoten zodat ook de kleine resten afval opgeruimd konden worden.

Na gedane arbeid, onder het genot van stevige broodjes, koek, koffie en fris is de Clean Up nabesproken en zijn al plannen gemaakt voor een volgende editie.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.