Beverwijk voert groencompensatie stap voor stap uit

Delen via:   
02 / 03 / 2023

Foto: Richard Koenders

Aan de Binnenduinrandweg werden vorige week acht nieuwe bomen geplant. Daarmee is de gemeente Beverwijk gestart met het vergroenen van een deel van de Spoorsingel en de Binnenduinrandweg. Deze ‘nieuwe stadsnatuur’ maakt deel uit van de compensatie voor het groen dat TenneT in 2019 weghaalde voor de bouw van het transformatorstation aan de Zeestraat.

In totaal compenseren we 3,5 hectare in gemeente Beverwijk. In de overeenkomst is vastgelegd dat de gemeente verschillende groencompensatiemaatregelen realiseert. Hierbij gaat het om vergroening langs de Binnenduinrandweg en Spoorsingel, de aanleg van verschillende ecologische bosjes, vergroening op het bedrijventerrein Kagerweg en ook wordt nieuwe stadsnatuur gerealiseerd op het Landgoed Adrichem en in het Aagtenpark. Deze projecten worden door TenneT gefinancierd.

Foto: Richard Koenders

Overige deellocaties

Met het planten van de acht bomen bij de rotonde naar Wijk aan Zee gaf wethouder Jacqueline Dorenbos de aftrap voor de uitvoering van de compensatiemaatregelen. Zodra de nieuwe beplanting langs de Binnenduinrandweg is gerealiseerd volgt ook de groenontwikkeling op de overige deellocaties. Benieuwd wat er zoal gaat gebeuren? U leest het in het volgende stuk…

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.