Deelnemers gezocht voor klankbordgroep Velsen-Noord

Delen via:   
07 / 10 / 2021

In Velsen-Noord worden begin 2022 twee nieuwe werkterreinen door aannemer NRG ingericht voor het aanleggen van de landkabels. Dit zijn de werkterreinen Velsertraverse (WKT 8) en Leeghwaterweg (WKT 9). Voordat NRG met de uitvoering begint gaan we graag in gesprek met de omgeving. Daarom organiseren we, zoals we eerder deden in Wijk aan Zee en Beverwijk, een klankbordgroep voor inwoners uit Velsen-Noord.

Werkterrein Leeghwaterweg (WKT9)
We zijn altijd benieuwd naar de ideeën die leven in het werkgebied, maar in het geval van Velsen-Noord komt daar nog een extra aanleiding bij. Tijdens de voorbereiding van de uitvoering voor het werkterrein aan de Leeghwaterweg bleek namelijk dat er te weinig ruimte is om de vier kabels naast elkaar in de grond te kunnen leggen. We hebben daarom met gemeente Velsen gezocht naar een oplossing.

Hoek Wijkeroogpark
De enige haalbare oplossing is dat we het werkterrein iets verplaatsen, net voorbij de Cruquiusweg in de hoek van het Wijkeroogpark. Door die verschuiving moet 0,3 hectare aan bomen worden weggehaald. Na de werkzaamheden wordt het grootste deel van dit terrein weer met bomen herplant.

Voorbeeld van hoe het werkterrein aan de Leegwaterweg eruit kan komen te zien tijdens de aanleg van de kabels.

Passende oplossing
We hebben deze situatie helaas niet van tevoren zien aankomen. We willen daarom graag samen met gemeente Velsen en de omgeving tot een passende oplossing komen. Het uitgangspunt is dat het werkterrein na de werkzaamheden weer een ‘groen gebied’ wordt. Naast het vergroenen van het werkterrein na afloop, willen we in samenspraak met de gemeente, bewoners en ondernemers uit de omgeving, ook extra groen compenseren.

Voorbeeld van hoe het werkterrein aan de Leegwaterweg eruit kan komen te zien na de aanleg van de kabels.

Meedenkers
Ziet u mooie kansen voor het gebied en bent u bereid om op actieve en positieve wijze mee te denken over de invulling van het nieuwe eindplaatje? Dan nodigen we u als omwonende van harte uit om deel te nemen aan de klankbordgroep Velsen-Noord. In totaal is er plek voor 15 meedenkers.

Meld u aan
In de klankbordgroep bespreken we de planning en laten we zien welke werkzaamheden vanaf begin volgend jaar worden uitgevoerd. Samen kijken we hoe we de overlast zoveel mogelijk kunnen beperken en hoe het nieuwe groen kan worden teruggeplaatst. Wilt u deelnemen aan de eerste klankbordbijeenkomst? Stuur dan een mailtje naar: isabel.nunes.van.den.hoven@tennet.eu

Bel of mail ons
Voor eventuele vragen zijn wij telefonisch bereikbaar op 06 33 89 29 81 van 08:30 uur tot 17:00 uur. U kunt ons uiteraard ook altijd mailen, dat mag via infocentrumwijkaanzee@tennet.eu of rechtstreeks naar isabel.nunes.van.den.hoven@tennet.eu

Download de BouwApp
Vindt u het interessant om het project te volgen en wilt u altijd het laatste nieuws ontvangen? Dan kunt u daarvoor gratis de TenneT BouwApp downloaden in de App Store (iOS) of Google Play (Android) of via de deze link: https://debouw.app/projects/hollandse-kust-noord-en-west-alpha

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.