Defecte kraan voor intrillen damwandplaten op strand wordt maandag vervangen

Delen via:   
10 / 09 / 2021

Na een zonnige werkdag op het strand waarin alles prima verliep, kreeg onze aannemer NRG gisteren aan het einde van de dag toch wat tegenslag te verwerken. Tijdens het intrillen van de damwanden liep de hydrauliekpomp van de kraan vast waardoor niet meer kan bewegen. Er is gelukkig geen hydrauliekolie uit het systeem gelekt, dus er zijn geen schadelijke gevolgen voor de omgeving.

De kraan waarvan de hydrauliekpomp vastgelopen is. Foto: Chris Pennarts

In het water

Het voorval gebeurde volgens Dirk van Reijendam, projectleider namens NRG helaas net voor het opkomende tij. “We hebben rond de kraan een walletje opgeworpen om het water zo lang mogelijk weg te houden. Ook is direct een monteur opgeroepen, maar helaas lukte het niet de kraan tijdig te inspecteren en repareren. Omdat de kraan in het water kwam te staan, is het reparatiewerk uiteindelijk gestaakt.”

Geen risico’s voor lekkage

Het voorval is direct gemeld bij de toezichthoudende instanties en de machine is vanochtend op een wat hoger deel van het strand veiliggesteld, zo laat Dirk weten. “Gezien de omstandigheden zijn geen andere maatregelen nodig dan in de gaten houden dat er geen risico’s voor lekkage optreden. Die zijn gelukkig nihil bij de verwachte waterstanden en de verplaatsing van de kraan naar het hoger gelegen deel van ons werkterrein. Op en rond het werkterrein is al 24/7 toezicht en van daaruit wordt nu ook de kraan met extra verlichting nauwlettend in de gaten gehouden, tot reparatie in de loop van volgende week kan plaatsvinden.”

Onvoorzien transport

Vanochtend bleek tijdens het reparatiewerk dat een defect onderdeel vervangen moet worden wat niet op voorraad is. Dit onderdeel kan pas in de loop van volgende week geleverd worden, zodat de monteurs verder kunnen met het herstellen van de kraan. Dirk: “Om geen onnodige vertraging op te lopen bij het intrillen van de damwanden en onze afspraken naar de omgeving na te kunnen komen, wordt aankomende maandag 13 september s’ochtends heel vroeg een nieuwe kraan over de strandopgang Relweg aangevoerd. Daarna wordt de kraan op het strand opgebouwd, waarmee we de werkzaamheden direct kunnen hervatten. Dit betekent helaas wel dat er een onvoorzien transport door het dorp via de strandopgang Relweg plaatsvindt. Dit doen we in goed overleg met Rijkswaterstaat, de gemeenten en strandexploitanten vroeg in de ochtend.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.