Drukke zaterdagavond bijeenkomst strandhuisjes eigenaren Wijk aan Zee

Delen via:   
09 / 07 / 2019

Na de jaarlijkse algemene ledenvergadering van Familiestrand Heemskerk Zuid in de Moriaan in Wijk aan Zee gaven medewerkers van TenneT een presentatie. Dit op verzoek van de exploitanten van Noorderbad om alvast gezamenlijk inzicht en duidelijkheid te geven (voor zover mogelijk in dit stadium) en vragen te beantwoorden. 

In de presentatie stond het werk, wat TenneT bij het aanleggen van de zee- en landkabel op het strand gaat doen, in Wijk aan Zee centraal. Voor de strandhuisjes van Noorderbad komen vier 220 kV-zeekabels  aan land, die op het strand verbonden worden met landkabels. Die gaan daarna ondergronds richting het transformatorstation aan de Zeestraat in Wijk aan Zee. Daar worden ze tot slot aangesloten op het hoogspanningsstation langs de A9. Het werk vindt in etappes plaats, waarbij op het strand werkterreinen komen. Zo zal in zee op ongeveer zo'n 150 meter voor de kust het schip liggen waarmee de kabels worden aangelegd. Voor de strandhuisjes op de seizoenplekken en de huurhuisjes zal dit niet onopgemerkt blijven.

Tijdens de drukbezochte avond waar zo'n 60 strandhuisjeseigenaren aanwezig waren was er ruimte om vragen te stellen. Via de app 'mentimeter' konden vragen ingestuurd worden via telefoon, waarvan een groot aantal na de presentatie beantwoord zijn door de medewerkers van TenneT en de familie Greve van Noorderbad.

De vragen gingen onder meer over veiligheid, de bouw & techniek, magneetvelden & geluid, planologie en schades. Ook over de planning kwamen vragen, die nog niet precies konden worden beantwoord. Dit heeft alles te maken met het feit dat de aanbesteding voor de aannemer die het werk straks gaat uitvoeren nog loopt. Zodra de definitieve uitvoerder van het aanleggen van de zee- en landkabels medio 2020 bekend is, gaat die partij aan de slag met het uitwerken van een uitvoeringsplan, en planning in nauw overleg met TenneT. Tijdens de avond gaven de strandhuiseigenaren de wens aan om het werk aan de randen van het strandseizoen uit te voeren. 

Heeft u de presentatie gemist?
Geen probleem, hier kunt u de presentatie vinden: Presentatie: werken op het strand Wijk aan Zee
Heeft u nog vragen, neemt u dan contact met ons op.
U kunt ons bellen van maandag t/m vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur.
0800 - 83 66 388 (gratis).
Of een email sturen naar: hollandsekustnoord@netopzee.eu

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.