Kom naar de ‘Open Energie Dag’ op zaterdag 11 september!

Delen via:   
01 / 09 / 2021

Wist u dat in uw regio één van de ‘groene stekkers voor windenergie vanaf zee’ wordt gerealiseerd? In het regeerakkoord en het Klimaatakkoord is afgesproken dat er in 2030 in totaal voor 11 Gigawatt aan windparken op zee staan. Deze leveren dan 8,5% van alle energie in Nederland en 40% van het huidige elektriciteitsverbruik. Dat maakt deze regio tot één van de pijlers in onze nationale energietransitie!

Tijdens de Open Energie Dag op zaterdag 11 september vertellen we u alles over de aansluiting van de windparken op zee: Hollandse Kust (noord), (west Alpha) en (west Beta) en over de netuitbreiding Beverwijk-Oterleek. Ook kunt u aansluitend een bezoek brengen aan het werkterrein van het transformatorstation dat langs de Zeestraat wordt gebouwd.

Op zaterdag 11 september a.s. van 11:00 tot 15:00 uur opent TenneT haar deuren van het informatiecentrum aan de Zeestraat 250 in Wijk aan Zee. Daar kunt u via onze VR-bril zien hoe de stroom uiteindelijk bij u in de keuken terechtkomt. Koffie en thee staan klaar (met iets lekkers erbij) en voor de kinderen is er limonade. Alleen het werkterrein bezoeken kan natuurlijk ook. U kunt zich voor beide opties aanmelden via ons e-mailadres: infocentrumwijkaanzee@tennet.eu

Download onze BouwApp
Vindt u het interessant om het project te volgen en wilt u actuele informatie ontvangen over de werkzaamheden? Dan kunt u daarvoor gratis de TenneT BouwApp downloaden in de App Store (iOS) of Google Play (Android).

We hopen u te ontmoeten op zaterdag 11 september!

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.