Nieuwe infopunten geopend voor uitleg bij werkzaamheden

Delen via:   
22 / 04 / 2022

Deze maand hebben we twee nieuwe informatiepunten voor publiek geopend. Zo staat op het strand van Heemskerk/Wijk aan Zee tijdelijk een rode infocontainer. Deze biedt in de komende maanden uitleg en uitzicht op de werkzaamheden voor de aanleg van de zeekabels. Vanuit ons andere infopunt aan de Zeestraat kunnen bezoekers de bouw van het transformatorstation volgen.

In de rode infocontainer wordt het verhaal van de zeekabels voor Hollandse Kust (noord) en (west Alpha) verteld. Op informatiepanelen leest u hoe de windenergie van zee aan land komt en welk materieel aannemer JLC voor deze bijzondere klus inzet. Zo staat er bijvoorbeeld ook een schaalmodel van één van de hoofdrolspelers; de Moonfish opgesteld.

Spanning

Het andere informatiepunt is ingericht bij het transformatorstation, dat momenteel aan de Zeestraat in Wijk aan Zee wordt gebouwd. Wat doet een transformator? Waarvoor dienen de verschillende onderdelen en hoe zorgt TenneT dat de stroom op de juiste spanning in onze stopcontacten terechtkomt? Ook hier leggen we u met zicht op het bouwterrein graag uit hoe alles werkt.

Kom kijken

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is het infopunt op het strand dagelijks tussen 07.00 en 19.00 geopend. Vanaf het ‘dakterras’ heeft u 24/7 uitzicht over het werkterrein en natuurlijk ook op de rest van het strand en de zee. Wilt u een bezoekje brengen aan het transformatorstation? Stuur dan een mailtje naar roos.jurriens@tennet.eu zodat we een afspraak kunnen maken.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.