NRG sluit jaar op strand af met pilotboring voor derde mantelbuis

Delen via:   
24 / 12 / 2021

Nu de eerste twee mantelbuizen op veilige diepte onder duinen liggen en de pilotboring voor de derde buis al is gemaakt, wordt het tijd om de gereedschapskisten in te pakken. In januari willen we de derde mantelbuis intrekken”, zo kijkt projectleider Dirk van Reijendam namens NRG alvast vooruit.

Overdracht werkterreinen
De laatste boring en intrekken van de vierde mantelbuis staan gepland van half januari tot en met begin februari. Dirk : “Als de vier mantelbuizen op veilige diepte onder de duinen door zijn ingetrokken, wordt het verhoogde werkterrein op het strand afgebouwd. We dragen in het voorjaar het werkterrein op het strand over aan de aannemer voor de zeekabels: Jan de Nul Group. Zij gaan aan de slag met het intrekken van de zeekabels”.

Eerste elektriciteitskabels  
Tussen het transformatorstation en het landgoed Westerhout zijn in de afgelopen weken de eerste elektriciteitskabels succesvol ingetrokken. De elektriciteitskabels zijn met een lier vanaf het werkterrein op Landgoed Westerhout door de mantelbuizen heen getrokken.

Werkzaamheden in het nieuwe jaar
“Naast dat we verder gaan met onze werkzaamheden op het strand, gaan we in de tweede week van januari 2022 beginnen met de voorbereidingen voor de inrichting van ‘werkterrein 9’ In Velsen-Noord. Ook starten we dan met het inrichten van het ‘werkterrein 8’ aan de Velsertraverse. Als het werkterrein 8 is ingericht, boren we eind januari naar ons ‘werkterrein 7’ bij Holland op Z’n Smalst. Als de vier boringen tussen Velsertraverse en Holland op zijn Smalst gereed zijn, gaat de boormachine naar he werkterrein 9 aan de Leeghwaterweg.” 

Woord van dank
Ook op het verloop van de werkzaamheden in het laatste kwartaal van dit jaar kijkt Dirk met tevredenheid terug. “Vanaf het strand wil ik iedereen die daarbij betrokken is geweest enorm bedanken. En niet in de laatste plaats de mensen uit de omgeving met wie we al die tijd prima hebben kunnen samenwerken. Fijne dagen voor iedereen en tot volgend jaar!” 

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.