Winnaars fotowedstrijd ‘zandkasteel’ op strand van Heemskerk bekend

Delen via:   
04 / 04 / 2022

‘Gelukkig hebben we de foto’s nog…’ Waar aannemer JLC nu op het strand van Heemskerk/Wijk aan Zee de ontvangstkuipen voor de zeekabels maakt, stond kort geleden nog het grootste zandkasteel van NL. Voor een blijvende herinnering aan dit bijzondere bouwwerk schreven we een fotowedstrijd uit, waarvoor een kleine 100 inzendingen zijn binnengekomen. Vanmiddag namen de winnaars op het Informatiecentrum aan de Zeestraat hun prijzen in ontvangst.

De winnaars samen met omgevingsmanager Richard Koenders en officemanager Roos Jurriens. Van links naar rechts Ingrid Tromp Brakenhof, 3e prijs, Bert Kamp, 1ste prijs, een speciale troostprijs voor Theo de Bruyn, die werd opgehaald door zijn vrouw en Theo Schillemans, 2e prijs.

Winnende foto

‘De winnende foto geeft door het lage camerapunt, een mooi beeld van het zandkasteel. Het bouwwerk verrijst als een fata morgana boven het strand. De mantelbuis die op de voorgrond ligt, geeft extra diepte aan de foto en trekt de kijker als het ware het beeld in.’ Uit alle inzendingen wees de projectdirectie dit beeld van Bert Kamp aan als winnaar aan van de wedstrijd.

Vervreemding

In reactie op de bekendmaking van zijn winnende foto laat Bert Kamp weten: “Ik ben altijd op zoek naar een beetje vervreemding in mijn beelden. Ik vind het interessant als je niet direct doorhebt wat het is en je de foto goed in je moet opnemen om het beeld te kunnen duiden.” Naast een afdruk op canvas voor aan de muur, ontving Bert ook de cadeaubon ter waarde van 150 euro.

Roos Jurriens feliciteert Bert Kamp met zijn prijswinnende foto. Foto: TenneT

Bonnen + bloemen

Afgezien van de eerste prijs waren er ook nog drie andere cadeaubonnen te vergeven, met een waarde van respectievelijk 100, 50 en 25 euro (de namen en het juryoordeel vindt u aan het eind van dit artikel). Uit handen van onze nieuwe gastvrouw Roos Jurriens kregen alle winnaars een mooie bos bloemen van De Duinroos.

Wordt vervolgd

Gezien het aantal enthousiaste deelnemers, is besloten om deze wedstrijd binnenkort een vervolg te geven. Zo wordt een nieuwe fotowedstrijd uitgeschreven voor de ‘Moonfish in actie’. Dit robotvoertuig van aannemer Jan de Nul wordt tussen eind april en eind juni van dit jaar op het strand en voor de kust ingezet bij het leggen van de zeekabels.

Download de BouwApp 

Houd voor deze wedstrijd onze gratis TenneT BouwApp in de gaten. Deze kunt u gratis downloaden in de App Store (iOS) of Google Play (Android). Zo ontvangt u doorlopend actuele informatie over de werkzaamheden voor de aansluiting van de windparken voor de kust. https://debouw.app/projects/hollandse-kust-noord-en-west-alpha

De prijswinnaars

Eerste prijs: Bert Kamp

Jury-oordeel: ‘De winnende foto geeft door het lage camerapunt, een mooi beeld van het zandkasteel. Het bouwwerk verrijst als een fata morgana boven het strand. De mantelbuis die op de voorgrond ligt, geeft extra diepte aan de foto en trekt de kijker als het ware het beeld in.’

Tweede prijs: Theo Schillemans

Jury-oordeel: ‘Op de foto van Theo is een mooie compositie van de werkzaamheden op het strand, met op de achtergrond de windmolens van het bestaande Offshore Windpark Egmond aan Zee (OWEZ). Het geeft een mooi beeld van de huidige werkzaamheden en het toekomstige beeld vanaf 2023.’

Derde prijs:  Ingrid Tromp Brakenhof

Jury-oordeel: ‘De foto van Ingrid is genomen daags na storm Corrie op 31 januari 2022. Het geeft een mooi beeld van de elementen die het zandkasteel heeft moeten doorstaan.

Troostprijs: Theo de Bruyn

Jury-oordeel: ‘De foto van Theo laat goed het samenspel zien van de kranen die gezamenlijk de 1 kilometer lange mantelbuis begeleiden tijdens de intrekoperatie van het strand naar het werkterrein aan de Meeuweweg.’

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.