Update strandwerkzaamheden: vullen geotubes, intrillen damwandconstructie

Delen via:   
06 / 10 / 2021

Op het strand van de gemeente Heemskerk is aannemer NRG inmiddels bezig met het opstellen van de pompinstallatie en de waterleiding voor het vullen van de geotubes. Deze grote langwerpige zandzakken worden gevuld met een zand\watermengsel en beschermen de buitenkant van het tijdelijk opgehoogde werkterrein tijdens het komende stormseizoen.

Binnenste kuip
“De buitenste damwand voor deze constructie is inmiddels gereed en we zijn nu bezig met het intrillen van de platen voor de binnenste kuip”, zo laat projectleider Dirk van Reijendam namens NRG weten. “Ondertussen gaat ook het zandtransport vanaf Zuiderbad gestaag door.”

Bijzondere strandgast
Vorige week kwam het team van Dirk in de nabijheid van de rijbaan nog een bijzondere strandgast tegen. “We vonden een huilertje op de route. Deze jonge zeehond was vermoedelijk zijn of haar moeder kwijtgeraakt en daarom hebben we het dier voor de zekerheid laten ophalen door de dierenambulance.”

Verleggen passage werkterrein
Nu het strandseizoen voorbij is, staan nagenoeg alle strandhuisjes weer in de stalling. Dirk: “Daarom kunnen we nu de vrije doorgang en calamiteitenstrook langs het werkterrein op de beoogde plek tegen de duinrand aan leggen. Via de tijdelijke passage konden bezoekers tot nu toe het werkterrein passeren en ook werd de baan door strandhuiseigenaren gebruikt bij het afvoeren van spullen.”

Komende week
Aangezien het weer in de afgelopen weken mooi heeft meegespeeld, liggen de werkzaamheden op het strand volgens Dirk op schema. “De komende week staat voor ons in het teken van het intrillen van de hoofdwand voor de binnenste kuip, daarnaast leggen we drainage aan en zorgen we dat de gevulde geotubes op hun plek komen te liggen.”

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.