Extra maatregelen voor iedereen op de bouwplaats van het landstation

Delen via:   
31 / 03 / 2020

Op de Maasvlakte is het, ondanks het Corona virus, voor zover het mogelijk is 'business as usual'. De werkzaamheden voor de realisatie van het landstation gaan in principe 'gewoon' door. Uiteraard nemen we maatregelen om de gezondheid én veiligheid van alle mensen op de bouwplaats te bewaken. 

De voorgeschreven afstand van 1,5 meter kan over het algemeen makkelijk worden nageleefd. Voor werkzaamheden waar dit moeilijker is worden specifieke afspraken gemaakt hoe er toch veilig gewerkt kan worden,  bijvoorbeeld door vaste teams samen te stellen. Ook is het belangrijk om op anderen te letten. Dat betekent dat we elkaar aanspreken op afwijkend gedrag en elkaar corrigeren.

Daarnaast is de hygiëne belangrijk en wordt er vaker schoongemaakt, zoals sanitair, deurkrukken, tafels en stoelen.

Verder zijn de lunchtijden gespreid, zodat niet iedereen tegelijk in de kantine zit of buiten in tijdelijke 'buitenkantine'.  Zo kan iedereen rustig en 'op afstand' van elkeaar lunchen. 

We willen voorkomen dat er te veel mensen gezamelijk en dicht op elkaar in een binnenruimte werken. Dit betekent dat enkele werkzaamheden, zoals die aan het toekomstig 'Centraal Diensten Gebouw' (CDG) zijn aangepast. Er zijn  aanvullende maatregelen genomen om veilig te kunnen werken zoals het compartimenteren van de ruimtes en werkzaamheden en minder mensen in het CDG.

 

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.