Stand van zaken bouw landstation

Delen via:   
13 / 09 / 2019

De zogenoemde Break Ground werkzaamheden aan het landstation liggen achter ons. Tijd voor een update van de bouwactiviteiten op de Maasvlakte.

Het bouwrijp maken van het werkterrein is afgerond. Daarnaast is het ketenpark aangelegd. Het ketenpark bestaat uit een directiekeet van TenneT en een bouwkeet van onze civiele contractor BAM. Naast de keten zijn nog de benodigde werkplaatsen en opslagruimte geplaatst. In de nabije toekomst wordt het ketenpark nog uitgebreid met een keet waar de installatiecontractor een werkplek gaat vinden. Verder is het terrein rond het ketenpark voorzien van een glimmende asfalt laag met aangegeven parkeerplaatsen. De verwachting is dat aan het eind van dit jaar het gehele ketenpark ter grootte van ongeveer 1 hectare in bedrijf is.

Aannemer BAM is gestart met de grondwerkzaamheden en de eerste werkvloeren voor de verschillende installaties zijn gestort. Ook krijgt het Centraal Diensten Gebouw (CDG) al vorm door het plaatsen van de wapening en het storten van beton voor de fundering.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.