TenneT contracteert Petrofac voor transformatorstation wind op zee Hollandse Kust (zuid) Alpha

Delen via:   
12 / 07 / 2018

Petrofac, een internationale service provider in de offshore markt gaat het offshore transformatorstation voor Hollandse Kust (zuid) Alpha bouwen. Het transformatorstation op zee heeft een capaciteit van 700 MW.

TenneT heeft Petrofac het contract gegund voor de bouw van het offshore transformatorstation (platform) Hollandse Kust (zuid) Alpha. De service provider is ook de beoogde partij voor het realiseren van het transformatorstation HKZ Beta. Petrofac gaat voor TenneT aan de slag met de engineering, de constructie, transport, installatie en het testen van het offshore transformatorstation. Na het project net op zee Borssele gaat het hier om de derde en vierde grote netaansluiting voor wind op zee in Nederland.

HKZ Alpha met een aansluitcapaciteit van 700 MW moet in 2021 gereed zijn, HKZ Beta in 2022. TenneT draagt met de realisatie van de aansluitingen op zee bij aan het Energieakkoord.  

Aanleg van de zeekabels wordt binnenkort gegund
De lengte van het tracé van de zeekabel van het landstation Maasvlakte naar het Hollandse Kust (zuid) Alpha transformatorstation op zee is ongeveer 48 kilometer. De verbinding bestaat uit twee 220 kV (220.000 Volt) zeekabels met elk een capaciteit van 350 MW. De kabels lopen door de bodem van de Noordzee en de Maasmonding naar hoogspanningsstation Maasvlakte. Welke organisatie de levering en installatie van de land- en zeekabels voor Hollandse Kust (zuid) Alpha voor zijn rekening neemt wordt binnenkort bekend gemaakt.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.