Even voorstellen: Diana Scheer, omgevingsmanager

Delen via:   
28 / 10 / 2020

Toen ik 17 jaar was, ben ik vanuit Bilthoven verhuisd naar Leeuwarden met de overtuiging dat ik daar een paar jaar ging studeren en weer terug zou keren. Dat liep anders. Inmiddels ben ik 46 en woon met mijn drie kinderen nog steeds in Leeuwarden. Friesland is een fijne provincie om te leven, zeker als je opgroeiende kinderen hebt. Lonely Planet heeft Friesland zelfs uitgeroepen tot nummer drie van de tien 'Best in Europe' plekken.

Met familie en vrienden trekken we er vaak op uit. Met name vanaf het water is Friesland op haar mooist. Zo kun je langs pittoreske dorpjes en uitgestrekte landschappen naar de meest gezellige plekjes en evenementen varen zoals de Sneekweek of het Skûtsjesilen. Ook via land doorkruis ik het noorden regelmatig. Naast dat ik voor mijn werk regelmatig naar Groningen rijd, kom ik iedere zaterdag als hockeycoach in mooie dorpen en steden.
Zakelijk heb ik de laatste jaren diverse vraagstukken opgepakt met als thema verduurzaming. Eén daarvan is Chemport Europe, een ecosysteem met als doel vergroening van de noordelijke industrie. Daarbij was één van de ontwikkelassen elektrificatie in Delfzijl/Eemshaven en Emmen.

Waarvoor ben je bij dit project verantwoordelijk?
Op 1 augustus ben ik als strategisch omgevingsmanager gestart bij dit project. De rode draad in mijn werk is samenbrengen, verbinden en bemiddelen. Ik ben als het ware de schakel tussen stakeholders/omgeving en TenneT. Een van mijn taken is het samenbrengen van verschillende belangen. Met collega's van o.a. planologie, grondzaken en vergunningen zoeken we naar de juiste vertaalslag van uiteenlopende issues, zodat we in ieders belang het project tot een goed einde weten te brengen.

Toekomstbeeld
Noord-Nederland heeft, mede door de aardbevingsproblematiek, de energietransitie hoog op de agenda staan. Er worden al mooie stappen gezet, maar Noord-Nederland staat nog aan het begin van de uitdagende ambitie. Een transitie doorgaan betekent dat er een verandering optreedt. Dat is bij het project Net op zee Ten noorden van de Waddeneilanden niet anders. Het kent veel stakeholders en vele agenda's, zowel offshore als onshore. Door mijn vorige opdrachten heb ik veel kennis van de omgeving opgedaan en weet ik wat er speelt. Ik zou het fantastisch vinden als we met alle belanghebbenden de komende jaren gezamenlijk optrekken. Op een wijze waarbij iedereen zich kan vinden in het behaalde resultaat, want dit project kunnen we alleen realiseren als we de handen ineen slaan.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.