Informatiecentrum Eemshaven

Delen via:   
10 / 07 / 2019

Op meerdere plekken in Noord-Nederland werkt TenneT aan het hoogspanningsnetwerk. De komende jaren komen er nieuwe verbindingen en hoogspanningsstations bij. In Eemshaven opent rond de jaarwisseling een informatiecentrum waar u terecht kunt voor informatie.

Andere projecten in de regio

Een nieuwe 380 kV-verbinding tussen Eemshaven en Groningen (hoogspanningsstation Vierverlaten) vervangt de 220 kV-lijn die al bijna 50 jaar lang voor het hoogspanningstransport verzorgt. Daarmee vergroot de transportcapaciteit aanzienlijk. Op 'energy-port' Eemshaven is meer te doen. Eind dit jaar wordt de kabelverbinding met Denemarken in gebruik genomen en begin 2020 komt er een nieuw hoogspanningsstation die wind- en zonneparken op en bij Eemshaven aansluit op het net.
TenneT is de komende jaren druk bezig op en bij het hoogspanningsstation Vierverlaten. Niet alleen moet het station uitgebreid worden voor de nieuwe (380 kV) verbinding, TenneT neemt ook de stationsdelen van 110/150-kV onder handen.
In Drenthe en Friesland bouwt TenneT (in veel gevallen samen met de regionale netbeheerders) de komende jaren aan een stevig energienet met aansluitingen voor duurzame initiatieven.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.