Informatieruimte in Eemshaven opent haar deuren

Delen via:   
13 / 02 / 2020

TenneT opent op 13 februari een informatieruimte in Eemshaven. Bezoekers(groepen) vinden hier informatie over de nieuwbouw van de 380 kV-verbinding Eemshaven-Vierverlaten en hoogspanningsstation Vierverlaten (bij Groningen). Naast deze projecten is er ook informatie over het project Net op Zee Ten noorden van de Waddeneilanden te vinden.

Bezoekers

Het centrum is een mooie uitvalsbasis voor een bezoek aan de bouwprojecten en aan de Eemshaven. TenneT bouwt in deze 'energiehaven' momenteel twee hoogspanningsstations en heeft al meerdere stations en verbindingen in gebruik. Het informatiecentrum in  Eemshaven is het vijfde bezoekerscentrum van TenneT. Eerder waren er vergelijkbare bezoekersplekken in Delft (Randstad Zuidring), Ulft (Doetinchem-Wesel) en Leiderdorp (Randstad Noordring). Ze trokken bij elkaar tienduizend bezoekers en 150 groepen. Het centrum in Krabbendijke (Zuid-West west) opende in 2019 en blijft de komende jaren gedurende de bouw van deze verbinding geopend.

Openingstijden

Het informatiecentrum is geopend op dinsdag en woensdag (uitgezonderd schoolvakanties) tussen 13.00 uur en 16.00 uur, daarnaast op afspraak (info@eemshaven-vierverlaten380kv.nl). Zie ook: www.eemshaven-vierverlaten380kv.nl.

Het adres is: Schildweg 16 (gebouw Nijlicht) in Eemshaven

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.