Meld je aan voor de inloopbijeenkomsten!

Delen via:   
12 / 06 / 2019

Hoogspanningsnetbeheerder TenneT en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat nodigen u uit voor de inloopavonden voor het project Net op zee Ten Noorden van de Waddeneilanden.

TenneT wil een ondergrondse kabelverbinding aanleggen van een nog te bouwen windpark Wind Ten Noorden van de Waddeneilanden naar het vasteland. De bestaande hoogspanningsstations bij Eemshaven, Vierverlaten en Burgum zijn mogelijke tracés om deze verbinding ondergronds op het elektriciteitsnet op land aan te sluiten. Van deze drie zal er uiteindelijk één als voorkeurstracé overblijven.

Inloopbijeenkomsten

U kunt zelf kiezen welk moment het beste uitkomt en binnenlopen wanneer het u schikt. De inloopbijeenkomsten zijn van 19.00 uur tot 21.00 uur. Op Ameland en Schiermonnikoog is het eveneens mogelijk om tussen 14.00 uur en 17.00 uur binnen te lopen.

  • Maandag 24 juni, Hotel Amelander Kaap, Oosterhiemweg 1, 9161 CZ Hollum
  • Dinsdag 25 juni (tracé Vierverlaten), Café Hammingh, Hunzeweg 32, 9893 PC Garnwerd
  • Maandag 1 juli (tracé Burgum), de IJsherberg, Harddraversdijk 1, 9101 XA Dokkum
  • Dinsdag 2 juli, Hotel Van der Werff, Reeweg 2, 9166 PX Schiermonnikoog
  • Woensdag 3 juli (tracé Eemshaven), Hotel Ekamper, Radsweg 12, 9983 RC Roodeschool

In verband met de organisatie van de avonden vinden wij het fijn als u zich van tevoren aanmeldt.

Wat zijn uw ideeën?

Tijdens deze inloopbijeenkomst informeert TenneT u over het project, de procedures en de technische achtergronden. We zijn ook benieuwd naar uw ideeën over de diverse tracés. Uw ideeën helpen ons om een keuze te maken welke tracés we verder gaan onderzoeken. Hetzelfde geldt voor de locatie van het zogenaamde transformatorstation dat bij dit project hoort en op land moet worden gebouwd. Dit transformatorstation zet de stroom die van de windmolens op zee afkomstig is om, zodat deze geschikt is voor ons landelijke elektriciteitsnet.

Heeft u een vraag dan kunt u deze hier stellen.